Karibu Tanzania




Karibu Tanzania 


Så er vi alle kommet godt til Tanzania og er stille og roligt ved, at finde på plads hernede. Rejsen herned gik godt og selvom den var lang, så var humøret i top hele vejen. Her i den første uge bor vi alle på børnehjemmet Peter’s House i Sumbawanga, hvor vi er blevet taget imod med åbne arme. Ugen står i sprogundervisningens navn og hver dag bliver vi undervist både morgen og eftermiddag i swahili. En ældre herre ved navn Angelo kommer og forsøger ihærdigt, at lære os en masse. Det er både spændende og udfordrende, men alle går til den med masser af gåpåmod. Når vi ikke får undervisning, så er der en hel flok børn og unge, som med glæde vil være sammen med os. Der er 34 skønne børn på børnehjemmet og derudover ligger der en snedkerskole lige ved siden af, med 12 unge mænd, som alle hjertens gerne vil spille fodbold. De nærliggende huses børn kommer også og leger, så her er godt gang i den. Ellers bruger vi tiden med shoppeture inde i Sumbawanga by, hvor der er god mulighed for at øve sproget.



Når man går rundt hernede skal man ikke gå ret længe, før man hører ordet ”Karibu”, som betyder velkommen. Folkene i Tanzania er meget gæstfrie og jeg forundres over den kærlighed og gæstfrihed, vi er blevet mødt med. Alle vil gerne hjælpe, hilse og snakke. Alle åbner deres hjem og inviterer ind. Selvom kommunikationen er svær, så er der ingen tvivl om, at alle ønsker os det aller bedste. Det er fantastisk at komme til et sted, hvor man føler sig så velkommen som her. Jeg håber på, at få en masse gode ting med hjem herfra, men hvis bare jeg kan blive halvt så gæstfri som tanzanierne, så ville det være fantastisk. 

Her på lørdag d. 18/8 rejser mine to medvolontører, Signe og Emilia, og jeg videre. Vi drager vestpå til en landsby ved navn Kipili, med blot 1500 indbyggere. De andre volontører Christian, Tobias, Laura og Amalie bliver i Sumbawanga på Peter’s House. Vi skal bo i Kipili, hvor vi primært skal hjælpe til i en førskole. Derudover håber vi at kunne lave noget sport med de unge, være aktive i kirken og forhåbentlig fortælle børnene om Gud. Vi glæder os til at se, hvilke planer Gud har lagt for os! 


Har du lyst til, at se lidt film fra vores rejse? Så følg med på YouTube. Her vil der løbende komme nogle glimt fra vores hverdag. 😃
 https://www.youtube.com/channel/UCuwzqQhoiEV_wfBEVCjlGBQ?view_as=subscriber

Kommentarer